JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Showroom
Weerestraat 3
3044 BG Rotterdam
010 262 20 10 Bel me terug
Terug naar michael thonet Vorige / Volgende Terug naar boven Toevoegen aan favorieten weergaven

Michael Thonet

Met de uitvinding van de gebogen houten meubels had Michael Thonet de oorsprong voor de industriele productie gelegd. Hij werd in 1796 in Boppard am Rhein geboren en opende daar in 1819 zijn eigen werkplaats. In 1842 haalde Fürst Metternich hem naar Wenen.

 

Gezamenlijk met zijn zonen begon hij daar in 1849 een onderneming, die in korte tijd wereldwijd succesvol was en snel expandeerde. In de fabrieken in huidig Tsjechie, Hongarije en Rusland werden meer dan 865.000 gebogen houten stoelen per jaar geproduceerd.

 

In 1871 stierf Michael Thonet in Wenen en werd de onderneming door zijn zonen verder geleid. In de jaren na 1930 hield Thonet zich bezig met constructies en techniek van meubels uit stalen buizen en groeide tot de grootste fabrikant ter wereld. Naast ontwerpen van architecten werden talloze eigen modellen geproduceerd.

 

De tweede Wereldoorlog bracht een grote terugslag: de fabrieken in het oosten werden onteigend. De fabriek in Frankenberg (Duitsland), in 1889 opgericht, is vanaf die tijd de hoofdzetel en productielocatie. Thonet is een familiebedrijf, heden is de 5e generatie Thonet's verantwoordelijk voor de onderneming.

 

Geproduceerd worden klassiekers uit gebogen hout en buismeubelen, evenals nieuwe modellen die gezamenlijk met bekende architecten en ontwerpers ontwikkeld worden.